Presaditev mastnega tkiva

Potem ko je bila razvita metoda liposukcije, so se pojavile nove ideje in možnosti, ki jih ta metoda posredno omogoča. Povečanje posameznih delov telesa in korekcije pomanjkljivosti z lastno maščobo se je izkazalo kot zelo dobra možnost. Da bi čim več maščobnih celic preživelo po tem, ko jih z liposukcijo izsesamo iz telesa, se mastno tkivo oddvoji od krvi in lokalnega anestetika s pomočjo centrifugiranja ali samo z mirovanjem? – dekantiranjem. Pri dekantiranju se maščobne celice manj travmatizirajo in večje število celic preživi. Potem ko se maščoba oddvoji od krvi in lokalnega anestetika, se vbrizga z injekcijsko brizgo v del telesa, kateremu želimo povečati volumen. Ne priporoča se vbrizgati maščobo z iglami, marveč s kanilami, ki so na vrhu zaobljene in imajo ob strani odprtine. Z uporabo specialnih instrumentov se zmanjšuje možnost lokalnih poškodb in zapletov zaradi poškodb lokalnega krvožilnega sistema. Pri vbrizganju pripravljene lastne maščobe se vedno napravi večja korekcija volumna, ker se bo dober del celic resorbiral, kar pomeni, da se bodo vse celice, ki se ne bodo uspele priključiti na cirkulacijo na novem mestu, razgradile. Da bi bil rezultat trajen, je potrebno poseg ponoviti po treh do štirih mesecih. Na ta način se dobijo izvrstni rezultati.
 

Maščobne celice se najbolj pogosto odvzamejo s trebuha ali stegen – notranja ali zunanja stran.
 

Na obrazu običajno maščobo dodajamo v lica oziroma malarno regijo. Lahko se zapolnijo globoke gube – na primer nazolabialne. Povečanje malarne regije in zapolnjevanje obraza, da bi dobil tako imenovane baby cheeks, se lahko kombinira z volumetrijskim liftingom, tako da se s povečanjem volumna malarne regije dvigne tudi tkivo nad nazolabialno brazdo in jaw linea. Pogosto se povečajo tudi ustnice z lastno maščobo.

Pomladitev hrbtišča rok s pomočjo presajevanja laste daje odlične rezultate, tako kot z radijsko frekvenco in z laserskimi tretmaji. S presaditvijo lastne maščobe lahko povečate dojke, zadnjico in meče ... V kirurgiji se presaditev lastne maščobe uporablja za povečanje velikih sramnih usten in za povečanje obsega moškega spolnega organa.
 

Za presaditev lastne maščobe je zalo pomembna kakovost donorskih celic. Mastne celice, ki se vsadijo na novo lokacijo in se spojijo na lokalno mikrocirkulacijo, ostanejo za vedno v tem delu.
 

To je zagotovo najbolj običajna pot za povečanje posameznih delov telesa.
 

Presaditev lastne maščobe se lahko opravi v lokalni tumescentni ali v splošni anesteziji, odvisno od velikosti regije, ki se obravnava.

Če se poseg izvaja v lokalni anesteziji, gre klient lahko po posegu takoj domov, če pa se izvaja v splošni anesteziji, lahko gre domov potem, ko se opomore od anestezije.

Želite prejemati naše promocije in izobraževalno gradivo?


Kontakt

Polikliniko Dr. Maletić v Daruvarju

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Polikliniko Dr. Maletić v Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr