Zmanjšanje dojk

Velike (hipertrofične) dojke so estetska in telesna pomanjkljivost. Ob večjih dojkah ponavadi gre tudi to, da so spuščene. Skupaj ta izvid usmerja na sklonjeno držo in bolečino v hrbtu. Če to stanje dosti dolgo traja, lahko pripelje do deformacije hrbtenice in prsnega koša.

Pri moških tudi lahko pride do povečanih dojk, kar se imenuje ginekomastija.

Če se s pregledi ugotovi večja količina maščobnega tkiva, se lahko kot poseben poseg naredi liposukcija, po kateri se nosi kompresijski modrček. Po 2-3 mesecih se vidi koliko je koža retrahirala in ali je potrebna dodatna redukcija kože.

V kolikor so dojke prežete tudi z velikim žleznim tkivom, običajno se opravi klasična operacija zmanjšanja in dvigovanja dojk - redukcijska mamoplastika.

Poseg se opravlja v splošni anesteziji in zahteva kompletne predoperacijske preiskave. Sam poseg traja 2 -3 ure. Sledi okrevanje od anestezije skozi 6-8 ur, več tednov pa nošenje specialnega modrčka.

Brazgotine so okoli avreol, po prsnem košu, po zahtevnosti same operacije pa tudi v inframamarni brazdi (obrnjena črka T).

Če gre za moške dojke, ki so prevelike glede na velikost prsnega koša, ponavadi je zadosti liposukcija.

Samo v primerih povečane žleze se opravi klasična operacija njene odstranitve. Rez je ponavadi skrit v samem prehodu mamile v kožo okoli.

 

 

 

Želite prejemati naše promocije in izobraževalno gradivo?


Kontakt

Polikliniko Dr. Maletić v Daruvarju

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Polikliniko Dr. Maletić v Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr