Nanofat


Nanofat je bio pripravek iz maščobnega tkiva za pomlajevanje.

Nanofat grafting je regenerativna tehnika presaditve maščobnega tkiva, pri kateri se majhno količino maščobnega tkiva, ki smo ga pred tem odvzeli iz določenega dela telesa, na poseben način obdela s finimi iglami in kanilami in se vbrizga v tista področja, ki potrebujejo regeneracijo in obnovo tkiva.

Poleg obraza se lahko obdelujejo tudi drugi deli telesa – na primer vrat, dekolte in roke.

Rezultat tega tretmaja je izboljšanje tonusa in kakovosti kože, zmanjšanje gub in ublažitev pigmentacije, uporabljamo pa ga lahko tudi za korekcijo brazgotin, opeklin in za izboljšanje videza strij.

Nanofat je izjemno varen pripravek, saj je popolnoma skladen z vašim telesom, kar izključuje morebitne alergijske reakcije.

Tretma z nanomaščobami je učinkovit pri pomlajevanju, saj je izdelek bogat z matičnimi celicami in številnimi rastnimi dejavniki, ki spodbujajo nastajanje kolagena, elastina in regeneracijo kože. Rezultat je dolgotrajen naraven videz. Tretma se lahko izvaja tudi v kombinaciji z drugimi estetskimi posegi, na primer z liftingom obraza ali lipofilingom – s ciljem izboljšanje teksture kože.

Prvi rezultat tretmaja je viden v enem do treh mesecih, polni učinek pa lahko pričakujemo v treh do šestih mesecih, potem pa lahko traja več let. Glede na zaželen rezultat je običajno zadosten en tretma, lahko pa se ponovi.

Nanofat grafting se najpogosteje izvaja v lokalni anesteziji. Poseg se začne z odvzemom majhne količine maščobnega tkiva iz donorskega območja s posebnimi kanilami. Najpogostejša donorska območja iz katerih se jemljejo maščobne celice, sta trebušna stena in stegno – notranja ali zunanja stran.

Maščobno tkivo nato obdelamo do najmanjših delcev in ga z zelo finimi kanilami ali iglami milimetrskega premera nanesemo na želeno območje.

Po tretmaju so možne manjše otekline in podplutbe. Če se bodo sploh pojavile otekline in podplutbe in kako velike bodo, je odvisno od področja, ki smo ga tretirali. Vsekakor oteklina ali podplutba običajno izgine v enem tednu. Priporočamo, da se tretiranih delov ne dotikate 24 ur.

Možna je tudi uporaba PRP tretmaja. Gre za kombinirano delovanje plazme bogate s trombociti in rastnih dejavnikov iz krvi ter matičnih celic in rastnih dejavnikov iz maščobnega tkiva. Če se poseg izvaja v lokalni anesteziji, lahko klient po posegu odide domov; če se poseg izvaja v splošni anesteziji, gre klient po okrevanju po anesteziji domov.

Želite prejemati naše promocije in izobraževalno gradivo?


Kontakt

Polikliniko Dr. Maletić v Daruvarju

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Polikliniko Dr. Maletić v Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr