Liposukcija podbradka s pomočjo laserja in lasersko zatezanje kože spodnje tretjine obraza in vratu

Zakaj in kdaj opravimo liposukcijo podbradka in zatezanje kože vratu? Razlog za to je 'bolezen', ki muči vse: gravitacija. Ta tudi nam z leti pusti sledove - koža postaja vse bolj in bolj mlahava. V mladosti načeloma nimamo maščobe v podbradku, jo pa imamo v ličnicah in obraz ima lepo obliko. S časom se na žalost vse to spreminja – polna lica izginejo, nastaja podbradek, koža spodnje tretjine obraza postaja vse bolj mlahava, gre za predel na prehodu obraza v vrat, za območje mandibule, tako imenovano „jaw line“.

Dr. Duško Maletić je razvil metodo liposukcije podbradka s pomočjo laserja in zatezanje kože spodnje tretjine obraza in vratu z lasersko pomočjo ter to predstavil leta 2012 na kongresu v Parizu. Metoda se je pokazala za dobro in uspešno in tako Polikliniko Maletić od leta 2012 redno obiskujejo strokovnjaki iz vsega sveta, da bi videli, kako dr. Duško Maletić izvaja ta poseg. Estetski kirurgi ta poseg vse bolj izvajajo, zadovoljni pacienti pa ga priporočajo naprej.

Ta poseg priporočamo vsakemu, ki ima na območju podbradka nakopičeno preveliko količino maščobe in je koža v spodnji tretjini obraza in na vratu opazno viseča, ne pa tako, da bi bilo potrebno opraviti face lifting. To metodo priporočamo pacientom, ki se ne želijo odločiti za 'velik' poseg. Face lifting pušča nekaj brazgotin – ta metoda pa ne, ker ni tako zelo invazivna.

Za to operacijo zadostuje lokalna tumescentna anestezija – po tej kirurg na sredini brade in na vsaki strani pod ušesno mečico napravi luknjice s premerom 1,5 do 2 mm; te odprtine so potrebne za uvajanje laserskih vlaken, ki pod kožo podbradka raztapljajo odvečno maščobno tkivo. S tem istim laserjem se podkožno zateguje koža na spodnjem delu obraza. Poseg je neboleč. Pacient lahko isti dan zapusti Polikliniko Maletić. Okoli vratu in na obrazu je potrebno nositi kompresijski steznik, in to ves dan in vso noč naslednje štiri do pet dni.

Po treh do šestih mesecih po posegu se vidi končni rezultat te izredno kvalitetne metode zatezanja kože obraza.Primeri pred in po tretmaju:

Poliklinika Maletić: Povećanje grudi,operacija vena, presađivanje kose, liposukcija Poliklinika Maletić: Povećanje grudi,operacija vena, presađivanje kose, liposukcija


Laserski potpomognute liposukcije podbratka Laserski potpomognute liposukcije podbratka


Želite prejemati naše promocije in izobraževalno gradivo?


Kontakt

Polikliniko Dr. Maletić v Daruvarju

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Polikliniko Dr. Maletić v Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr