HR  ENG  DE  SL

Nazovite: 00385 43 / 335 330 (Daruvar)
00385 1 / 7079 525 (Zagreb)
ili E-mail: info@maletic.eu


Pomlađivanje ruku - šaka

Šake su dio tijela na kojima se najprije vide znakovi starenja, što je i razumljivo jer su u pokretu veći dio dana i učestalo su izložene vanjskim utjecajima kao što je hladnoća i isušivanje. Kako starimo u području šaka dolazi do gubitka volumena potkožnog mekog tkiva što dovodi do izraženije vidljivosti tetiva i koštanih struktura. Tanka koža šaka s vremenom postaje još tanja i grublja i zato izgleda naborano, a izloženost suncu ima za posljedicu sunčeve pjege i hiperpigmentaciju.

S tretmanima pomlađivanja šaka koža postaje zategnutija, vraća se volumen mekog tkiva i time smanjuje vidljivost vena i tetiva. Šake/ruke su nakon tretmana punije te djeluju mlađe i njegovane. Tretmani pomlađivanja mogu biti neinvazivni, ali i kirurški te se individualno kombiniraju ovisno o potrebama i željama klijenta.

Tretmane pomlađivanja šaka možemo podijeliti u kategoriju vraćanja volumena i pomlađivanja kože.

Vraćanje izgubljenog volumena

Vraćanje volumena u područje dorzuma šaka smanjuje vidljivost vena i tetiva što se može postići neinvazivnim tretmanima - injiciranjem dermalnih filera hijaluronske kiseline ili stimulatora sinteze kolagena, ali i kirurškim postupkom prijenosa masnih stanica.

Dermalni fileri

Tretman dermalnim filerima ubraja se u neinvazivne tretmane a učinak je nadoknada izgubljenog volumena, bolja hidratacija i elastičnost kože te stimuliranje sinteze kolagena. Postoji nekoliko vrsta dermalnih filera koji se mogu koristiti u postupku pomlađivanja šaka – kao hijaluronski fileri, Profhilo i stimulatori sinteze kolagena (Radiesse). Postupak je brz, uz iskusnog stručnjaka jednostavan, a vrijeme oporavka je kratko.

Moguće nuspojave ovog tretmana su rijetke, a obično se radi o manjem otoku ili modricama koje prolaze tijekom nekoliko dana. Tretman je gotovo bezbolan, a rezultati mogu trajati do 18 mjeseci. Ovisno o stupnju gubitka volumena potreban je jedan ili dva tretmana.

AFT ili lipofiling

Autologni transfer masti izuzetno je učinkovit u nadoknadi izgubljenog volumena – to je kirurški zahvat koji se izvodi u dva koraka: prvi je uzimanje masnih stanica iz određenih dijelova tijela, a u drugom se nakon odgovarajuće pripreme masne stanice injiciraju u šake. Zahvat se radi u lokalnoj anesteziji. Kako se kod svakog transfera masti određeni dio stanica resorbira, za optimalan rezultat obično su potrebna dva tretmana. Vrijeme oporavka je nešto dulje, no rezultat je trajniji.

Pomlađivanje kože

Koža se može uspješno pomladiti kombinacijom laserskih tretmana, kemijskim pilinzima za blage promjene, radiofrekvencijom te injiciranjem „skinboostera” hijaluronske kiseline.

Laserski tretmani

Često se za postizanje najboljeg rezultata koristimo kombinacijom lasera. Laserski tretmani mogu se koristiti za uklanjanje sunčevih pjega, na primjer s Q switch laserom, ili Er:YAG laserom koji poboljšava teksturu kože na način da uklanja plitke do umjereno duboke bore kože te ujedno stimulira sintezu kolagena i elastina. Kod laserskih tretmana moguće nuspojave su blago crvenilo i perutanje kože, a pigmentacije mogu privremeno izgledati tamnije. Do mjesec dana nakon tretmana šake se ne smiju izlagati suncu.

Kemijski piling

Tretman kemijskim pilingom spada u neinvazivne tretmane s kojim se znatno može smanjiti nepoželjna pigmentacija kože, a uklanjanjem oštećenog površinskog sloja tretirana regija djeluje mlađe i svježije. Kemijski piling preporučamo kada su promjene na koži blage.

Radiofrekvencija

Tretmanima radiofrekvencije potičemo prirodnu sintezu kolagena. Postupak je bezbolan, neinvazivan i najčešće se primjenjuje u cilju prevencije procesa starenja te za rješavanje blagih promjena kada se prirodnim putem želi održati mladolik izgled šaka.

„Skinboosteri” hijaluronske kiseline

Ovi fileri injiciraju se vrlo površno tankim iglama ili kanilama, te kožu čine hidriranom.Želite li primati naše promotivne ponude i edukativne materijale?


Kontakt

Poliklinika Maletić u Daruvaru

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Poliklinika Maletić u Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000 Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr