HR  ENG  DE  SL

Nazovite: 00385 43 / 335 330 (Daruvar)
00385 1 / 7079 525 (Zagreb)
ili E-mail: info@maletic.eu

Laserska operacija prekomjernog znojenja u području pazuha

Znojenje je fiziološki tjelesni proces kojim se ljudsko tijelo hladi i na taj način regulira tjelesna temperatura. Najčešći poremećaj je prekomjerno znojenje (hiperhidroza) koji je u principu neugodan.

Prekomjerno znojenje se najčešće javlja u pazušnim regijama, na dlanovima, stopalima, licu itd.

Posebno je neugodno znojenje u pazušnim regijama zbog mrlja koje nastaju na odjeći, ali i na dlanovima prilikom rukovanja te na stopalima zbog vlaženja čarapa, cipela i neugodnog mirisa.

Za dlanove i stopala primjenjuju se razni farmaceutski pripravci, kao i iontoforeza u više aplikacija s razmacima od tjedan dana između tretmana.

Danas se prekomjerno znojenje riješava i Botoxom, ali je to vrlo skupo rješenje s obzirom na to da se postupak mora ponavljati svakih 6 mjeseci.

Nakon testiranja kojim se lociraju žlijezde znojnice i intenzitet znojenja, aplicira se lokalni anestetik i slijedi potkožni tretman cijele regije laserom. Rezultat  je vidljiv odmah nakon zahvata, kada se ponovno vrši testiranje. Na ovaj se način smanjuje prekomjerno znojenje i do 90%.

Nakon zahvata pacijent odlazi kući s kompresivnim povojem pazušnih regija tijekom iduća 2-3 dana. Slijedi njega kože pazuha po pisanoj uputi.

Prekomjerno znojenje u pazušnim regijama predstavlja veliki higijenski problem te otežava socijalni kontakt.
 


Testiranje znojenja jodom - prije i poslije tretmana:

Testiranje znojenja jodom - prijeTestiranje znojenja jodom - poslije
Laseri koje koristimo
Dr. Ana Maletić pisala je o terapiji znojenja, a više o tome možete pročitati u članku na 24sata.hrŽelite li primati naše promotivne ponude i edukativne materijale?


Kontakt

Poliklinika Maletić u Daruvaru

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Poliklinika Maletić u Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000 Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr