HR  ENG  DE  SL

Nazovite: 00385 43 / 335 330 (Daruvar)
00385 1 / 7079 525 (Zagreb)
ili E-mail: info@maletic.eu

Lasersko uklanjanje strija

Strije su oštećenja ili napuknuća na površini kože koja nastaju uslijed naglog rasta i rastezanja iste, mada postoje i genetske predispozicije za nastanak strija. Najčešće se pojavljuju u doba puberteta, tijekom trudnoće ili kada se udebljamo i to na dojkama, ramenima, nadlakticama, na trbuhu, stražnjici i natkoljenicama. Zbog pucanja kapilara u koži i naglog rastezanja na početku su strije crvene boje, no s vremenom postaju svijetlije, skoro bijele. Ne postoji metoda kojom je moguće u potpunosti ukloniti strije. Jedino se mogu odstraniti kirurškim putem - izrezivanjem dijela kože na kojem se strije nalaze, što je moguće samo ako postoji višak kože, nakon čega ostaje ožiljak.
 

Laserskim tretmanom strije se mogu do te mjere smanjiti, da postanu gotovo nevidljive. Desetak dana prije tretmana nije poželjno izlagati suncu regije koje će se tretirati. Zahvat je bezbolan, te nije potrebna anestezija. Prvo se na strije djeluje Nd:YAG laserom koji kožu zagrijava te djeluje na elastin i kolagen i potiče zatezanje kože; zatim se tretira Er:YAG frakcioniranim laserom koji uklanja površinski sloj kože i potiče njezino obnavljanje. U slučaju osjećaja peckanja za vrijeme tretmana koristimo specijalan uređaj koji ispuhuje hladan zrak te tako hladi mjesto koje se tretira laserom. Nakon zahvata tretirana regija može biti crvena i blago otečena pet do sedam dana; preporučamo da se tretirano područje narednih mjesec dana štiti od sunca.
 

Najčešće je tretman potrebno ponoviti dva do tri puta u razmacima od mjesec dana kako bi se postigao što bolji rezultat. Ovisno o početnom intenzitetu i dubini strija, nakon toga će biti puno blaže i jedva vidljive.
Lasersko uklanjanje strija - primjeri prije i poslije tretmana:

  
Lasersko uklanjanje strija: prije tretmana
Lasersko uklanjanje strija: poslije tretmana
 Laseri koje koristimo

Želite li primati naše promotivne ponude i edukativne materijale?


Kontakt

Poliklinika Maletić u Daruvaru

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Poliklinika Maletić u Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000 Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr