HR  ENG  DE  SL

Nazovite: 00385 43 / 335 330 (Daruvar)
00385 1 / 7079 525 (Zagreb)
ili E-mail: info@maletic.eu

Lasersko uklanjanje tetovaže

Laserska metoda trenutno je najuspješnija i najbolja metoda za uklanjanje tetovaža, jer nakon iste ne ostaju ožiljci.

Tijekom tetoviranja boja se iglom unosi u slojeve kože. No, kako kod ljudi dođe do promjena estetskih stavova, kako se mijenja moda, a i sam izgled tetovaže mijenja se uslijed promjena na koži uzrokovanom na primjer rastezanjem zbog trudnoće, debljanja ili uslijed starenja, zatim je jedan od razloga promjena emocionalnog stanja (tetovirana imena) ili prisile (upis u vojne ili policijske škole) te se javlja želja za uklanjanjem tetovaže.

Do nedavno tetovaže su se odstranjivale kirurškim zahvatom – komad kože se izrezao ili skidao sloj kože Thierschovim nožem, što u oba slučaja ostavlja vidljive ožiljke. K tome kirurškim izrezivanjem nije moguće ukloniti veću tetovažu. No ti su zahvati u međuvremenu zastarjeli.

Kod laserskog zahvata odstranjivanja tetovaža bitno je koristiti poseban laser koji ima izrazito kratko vrijeme trajanja laserskog pulsa, što je važno, jer se na taj način pigment uništava upijanjem energije laserske zrake. Svaki pigment ima određeni raspon valnih dužina koje upija. Za vrijeme zahvata razvija se velika temperatura koja topi pigment, ali ne oštećuje okolno tkivo.


OPIS ZAHVATA U NAŠOJ USTANOVI

Nakon dezinfekcije regije koja se planira tretirati, neželjeni pigment (tetovažu) prvo obrađujemo Er:Yag frakcijskim laserom koji ostavlja točkasta oštećenja na površini kože. Ovaj je korak priprema za tretman uklanjanja tetovaže. Nakon toga obrađujemo tetovirano područje s Q SWITCH laserom i s određenim nastavkom djelujemo na pigment – koji ćemo nastavak koristiti ovisi o boji koja se želi odstraniti. Obzirom da se prilikom rada lasera kod ovog tretmana oslobađa velika toplina, koristimo specijalan uređaj koji ispuhuje hladan zrak na mjesto djelovanja lasera kako zahvat ne bi bio neugodan.

Nije uputno tretirati svježe tetovaže, već treba pričekati 6 do 12 mjeseci.


PREPORUKE NAKON ZAHVATA

Nakon laserskog odstranjivanja tetovaže tretirano mjesto treba mazati Bepanthen kremom i zaštiti zavojem. Taj postupak valja ponoviti u naredna 2 do 3 dana i to nekoliko puta dnevno.

Također je uputno narednih mjesec dana tretirano mjesto zaštititi od sunca.


PONAVLJANJE ZAHVATA

Ovisno o vrsti tetovaže i o upotrijebljenim bojama za potpuno odstranjenje uglavnom je potrebno 2 do 10 tretmana koji se ponavljaju u razmacima od najmanje mjesec dana kako bi se tetovaža u potpunosti uklonila.


PREDNOSTI OVE METODE

Za razliku od dosadašnjih metoda odstranjivanja tetovaža kirurškim izrezivanjem ili skidanjem sloja kože Thierschovim nožem, laserski tretman ne ostavlja ožiljke te je bezbolan i minimalno invazivan. Ako se pri odstranjivanju tetovaža kombiniraju Er:Yag i Q SWITCH laseri, potreban je znatno manji broj tretmana za potpuno uklanjanje tetovaže. Naša iskustva s kombinacijom ova dva lasera su izvrsna i pokazuju dobre rezultate.

U Poliklinici Maletić koristimo se već od 2008. godine raznim vrstama lasera poznatog slovenskog proizvođača Fotona koji su se pokazali učinkovitim i uspješnim u estetskoj medicini. Zahvaljujući tom dugom iskustvu i vlastitim istraživanjima možemo za svakog pacijenta odrediti individualnu metodu koja će za njegov specifični slučaj pokazati najbolje rezultate.
Laseri koje koristimoPrimjeri prije i poslije:


 


Prije i nakon 2 tretmana:


 

Želite li primati naše promotivne ponude i edukativne materijale?


Kontakt

Poliklinika Maletić u Daruvaru

Trg Kralja Tomislava 2/1, 43500 Daruvar

Telefon: 00385 43 / 335 - 330

Poliklinika Maletić u Zagrebu

Medveščak 23/1, 10000 Zagreb

Telefon: 00385 1 / 7079 - 525

Email: info@maletic.eu

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr