HR  ENG  DE  SL

Nazovite: 00385 43 / 335 330 (Daruvar)
00385 1 / 7079 525 (Zagreb)
ili E-mail: info@maletic.eu

PRP tretmani

PRP je kratica za termin platelet rich plasma i znači krvna plazma bogata trombocitima. Trombociti su sastavne stanice naše krvi i sadrže brojne faktore rasta, a ti su faktori ujedno odgovorni za ubrzavanje procesa regeneracije i zacjeljivanje tkiva.
 

PRP se primjenjuje kod liječenja raznih ozljeda, pomlađivanja lica, vrata, dekoltea, šaka, te sprječavanja ispadanja kose i djeluje stimulativno na rast kose.
 

Ovisno o regiji koju tretiramo, koristimo razne oblike anestezije: anestetsku kremu namažemo na mjesta koja će se tretirati, ili hladimo specijalnim strojem koji ispuhuje hladan zrak na mjesto koje se tretira; moguće su i vibracije na mjestima ubrizgavanja ili se može dati lokalna blok anestezija.
 

Za PRP tretman potrebo je izvaditi manju količinu pacijentove krvi (kao u laboratoriju); nakon toga krv se centrifugira u specijalnom uređaju gdje se plazma bogata trombocitima odvaja od ostatka krvnih stanica. Mjesto na koje će se ubrizgati PRP dezinficira se i ubrizga PRP. Pri tome je bitno kako i na koju dubinu ubrizgati PRP – to ovisi o regiji. Jedino tako se postiže najbolji rezultat.


Kod pomlađivanja lica najbolji rezultati s postupkom PRP postiže se uz pomoć frakcionog lasera: koža se površinski blago ošteti i u te minimalne otvore umasira se PRP. Laserski možemo odrediti točnu dubinu na koju će PRP prodrijeti, te gustoću mjesta kroz koja PRP ulazi u kožu. Na ovaj će način PRP prodrijeti upravo na onu dubinu na kojoj je najučinkovitiji. Nakon zahvata može se pojaviti crvenilo tretirane regije, a oporavak traje jedan do tri dana. Ovaj se tretman može ponavljati u razdoblju od četiri do šest tjedana, a ponekad je dovoljan i samo jedan tretman.

 

PRP TRETMAN ZA STIMULACIJU RASTA KOSE


PRP tretmani stimuliraju rast kose i jačaju vlasi. Koriste se kod androgene alopecije, alopecije areate, ožiljčane alopecije (alopecija – gubitak kose). PRP tretman primjenjujemo i uz transplantaciju kose, što rezultira bržem zacijeljenu i jačanju kako transplantirane tako i ostale kose. Bitno je ubrizgati PRP na odgovarajuću dubinu gdje se nalaze matične stanice folikula, kako bismo postigli najbolji učinak.
 

PRP tretmane vlasišta preporučamo napraviti tri puta u godinu dana u razmacima od tri do četiri mjeseca. Ovisno o stanju vlasišta, ponekad primjenjujemo drugačije protokole. Kod transplantacije kose u određenim slučajevima prvi tretman vlasišta PRP-om radimo 20 dana prije transplantacije kose, drugi tretman na dan transplantacije, a treći tretman 45 dana nakon prvog tretmana.
 

Nakon tretmana moguće je crvenilo vlasišta, koje najčešće nestane do idućeg dana.

Toscana CMS powered by www.ringeis.hr